Home Over Efika Medewerkers Contact

Optimalisatieproject Leuven 2030

Leuven 2030

Sinds 2011 verzamelen 235 overheden, organisaties, bedrijven, werkgevers en werknemers, burgers en scholen zich in vzw Leuven 2030 om te werken aan een klimaatneutrale stad. In de eerste plaats tracht de vereniging met haar partners te werken aan energiezuinigheid, mobiliteit, groene energie, een aangenamere publieke ruimte..

Pilootproject Muntstraat – Optimalisatie via data-analyse

In dit kader kregen 16 horecazaken uit de Muntstraat de mogelijkheid om in te  stappen in een pilootproject met als doel energie te besparen door het verbeteren van het gebruik en de regeling van technische installaties zoals verwarming, koeling, verlichting en andere. Efika en CORE, een coöperatie voor duurzame innovatie, staan in voor de uitvoering.

In elke horecazaak wordt een Flukso datalogger geïnstalleerd. De datalogger registreert de verbruiken en stuurt deze door naar de websites EnergieID.be en flukso.net, waar de verbruiken per maand en zelfs per dag, uur, minuut of seconde opgevolgd kunnen worden. Hierdoor krijgen de horecazaken een gedetailleerd inzicht in hun energieverbruik.

Leuven 2030 ambieert 10 à 15% energiereductie

Deze gedetailleerde verbruiksdata laat de energie-experts van Efika toe om via een diepgaande analyse inzicht te krijgen in het verbruikspatroon van de horecazaken, fouten in de instellingen en regelingen van de technische installaties op te sporen en optimaliseringen uit te voeren. Voor dit project rekenen we op een energiebesparing van 10 à 15%.

 

Een filmpje met de resultaten van het project De Muntstraat.

Vervolgproject… Jouleboulevard

 

Met steun van de Provincie Vlaams-Brabant en in samenwerking met Core, EnergieID, Leuven 2030, Proximus en Unizo zal het project verder uitgerold worden naar andere handelzaken in Leuven.

Meer lezen ?

– HLN : “Horeca Muntstraat wil jaarlijks minstens 30.000 euro besparen op energiefactuur

– Leuven Actueel : “Muntstraat zet eerste stappen naar duurzamere horecastraat

– Dit project maakt deel uit van Werf 8 van Leuven 2030.

 

 

leuven_2030_kleurenspel_rgb

 

 

 

 

Meer weten?

Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte of een kennismakingsgesprek.

Efika Engineering cvba
Ter Rivierenlaan 217
B-2100 Deurne